500 en 8 woorden

De oplettende volger zal het gemerkt hebben, de inkt in mijn hersenen is een beetje opgedroogd. Raak niet in paniek! De inspiratie komt vanzelf weer, dus alles komt goed. Het ‘writersblock‘ is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door een druk en emotioneel 2019 waarin afscheid en opnieuw beginnen centraal stonden. 

Ik doe er waarschijnlijk verstandig aan om niet te veel van mijzelf te eisen. Daarom heb ik mij voorgenomen om voorlopig niet meer dan 500 woorden te gebruiken. Een mooi aantal.

Inmiddels zitten wij alweer in de tweede maand van het nieuwe jaar. Aan voornemens doe ik niet, dus de longbroodjes en de alcoholische versnaperingen smaken mij nog steeds goed.  Mijn nieuwe huis zit als gegoten en mijn volwassen kinderen ‘groeien’ als kool. Ik kijk uit naar de lente. Mijn lichaam schreeuwt om zonnewarmte en de kleuren en geluid van nieuw leven. Het grijs en het grauw zijn niet op mijn lijf geschreven. Gelukkig blijft het langer licht en is het eerstvolgende jaargetijde nog maar 45 dagen van ons verwijderd. Ik zeg u: in een poep en een zucht zijn die dagen voorbij. Nu ik deze laatste zin teruglees, denk ik, wat een raar gezegde eigenlijk. Ik ken mensen, die niet poepen in een zucht. Die hebben tergend lange zittingen en het zuchten klinkt vaker als een soort hulpeloos gekreun. 

Dit jaar vier ik mijn 62e verjaardag. Als mijn moeder nog leefde had zij gezegd: “waar is de tijd gebleven”. Ik vraag het mij ook af. Hoogtepunten staan mij zo helder voor de geest, maar vele daarvan vonden decennia geleden plaats. Ik leef echter met de overtuiging, dat er nog vele zullen volgen. Echter het getal 62 stemt mij tot vreugd. Bij elkaar opgeteld vormt het mijn geluksgetal 8. Die twee ronde bolletjes op elkaar. Een zelfportret van mij, zonder accenten en ledematen. Het is mijn geboorte- en trouwdag en in combinaties loopt het getal acht mijn leven lang met mij mee. 

Volgens de numerologie: mijn unieke energie is verbonden met praktische doelen, inspanning en relaties. Ik ben meestal ambitieus en energiek en ik heb een goed een gevoel voor zaken en financiën. Niks mis mee toch?! Dus zo hobbelig als het vorig jaar zal 2020 niet voor mij worden. Dit jaar geen achtbaan van emoties, of achter de feiten aanlopen. Ik zal geen zinloze achtjes draaien, of achterom kijken. En om achter de geraniums te gaan zitten is het nog veels te vroeg. Ik zal achtzaam leven, want ik ben toch niet op mijn achterhoofd gevallen!

Lieve lezer, ook jou wens ik een fantastisch jaar toe. Maak er wat van. Leef en geniet. Er zijn zat voorbeelden van mensen, die dat te lang hebben uitgesteld. Het uur en de dag zijn van jou. Doe er wat mee en laat ze niet als los zand door je hand glippen. Ook al zijn er tegenslagen en komen dromen niet altijd uit, er blijft nog genoeg positiefs over. En ook al klinkt dit ietwat moralistisch, bedenk dat geen enkele politieke partij, religie, of tegenslag de vrijheid in jouw hoofd kan beknotten.

 

Vond je het leuk? Deel mijn content!
Pin Share
Hiltje

Inkt droogt niet zomaar op, zo zie je maar dat deze nog vloeibaar genoeg was en het je weer aan het schrijven brACHTt. Erg leuk om je weer te lezen, Paul.
We gaan weer de goede kant op naar het voorjaar. Jippie!
Ik wens je een heel goed en gezond nieuw levensjaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.