Dinges

Al jaren ben ik op zoek naar ene Dinges. Die man of vrouw moet wel een heel bijzonder iemand zijn. Mijn echtgenote heeft het al geruime tijd over hem of haar. Laatst nog, “die, eh, Dinges, die heeft een nieuwe film gemaakt”. Ik zeg: “Wie?” “Je weet wel, Dinges” zei mijn vrouw. Mij volkomen in verbijstering achterlatend. En naar verluid heeft Dinges de afgelopen tijd een duet opgenomen, een tennistoernooi gewonnen en een bijzonder interview gehad met een beroemde schrijver.

Wie is toch die Dinges, die kan zingen, acteren, sporten, dansen en koken? Hoezo, kan die Dinges overal alom vertegenwoordigd zijn? Als ik met mijn vrouw spreek is het Dinges voor en Dinges na. Dinges adviseert haar over haar kleding, kapsel, de seizoensgroenten en schijnt mij ook te kennen, want ik krijg regelmatig de groeten. Maar Dinges ooit ontmoet? Ik heb werkelijk geen idee.

Mijn hersenen heb ik gepijnigd. Ik heb mijn adressenboek erop nageslagen en zelfs mijn kinderen en mijn ex nog gevraagd of zij wat meer weten over die Dinges. Ook op het internet vind ik niet veel over Dinges. Zo schijnt er een televisieprogramma en een eetcafé naar deze mysterieuze persoon te zijn vernoemd. En nog gaat er geen lichtje bij mij branden. Die Dinges intrigeert mij. Wat een talent! Hij of zij heeft het multitasken uitgevonden en verbeterd. Is onnavolgbaar en alom vertegenwoordigd. Een godenzoon, of dochter, die zich in een geheim vervoermiddel over de wereld begeeft. Vorige week zag mijn vrouw Dinges nog in een journaalitem over Tokyo verschijnen en dezelfde avond vertelde zij mij, dat zij elkaar hadden gezien in de supermarkt. Bij de diepvries notabene!

Je begrijpt waarom ik op zoek ben naar dit übermensch. Een dergelijk persoon in mijn kennissenkring, daarmee maak ik goede sier op mijn werk of op het een of andere verjaardagspartijtje. Misschien kan ik in de leer. Misschien kan ik een keertje mee. Ik troost mij met de gedachte, dat die wensen wellicht teveel gevraagd zijn. Als ik Dinges was hield ik mij ook afzijdig. Voor je het weet heb je een hele kudde fans en nieuwsgierigen in je kielzog, die vervolgens je over de hele wereld achtervolgen. Nee, daarvoor is Dinges veel te bijzonder. Die laat zich niet in met het gepeupel. Ieder zijn plek.

Dus blijf ik achter met enkel vraagtekens, ver- en bewondering. Dinges zal nog veel genoemd worden in anekdotes, avonturen en toevallige ontmoetingen. Wellicht is het beter zo. Het uiteindelijk weten wie Dinges is, kan een enorme teleurstelling tot gevolg hebben. Het mystieke rondom deze persoon houd ik vanaf nu mede in stand. Want wat is er nu mooier, dat in deze verloederde wereld er nog een held(in) rondwaart, waarnaar je kunt opkijken.

 

 

 

 

Vond je het leuk? Deel mijn content!
Pin Share
Rolande De Bruyn

Zo is het, iets raadselachtig heeft iets magisch en iets magisch moet behouden blijven, heel zelden dat men het nog tegenkomt in onze wereld van nu . Dus laat dinges een fantasie blijven , is meestal mooier dan de werkelijk!!
Toch ben ik benieuwd, ben daarvoor ook een vrouw nietwaar !!!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.