Druk

“Hoe is ’t?” “Ach, je weet het hè, druk, druk.” Wie je het ook vraagt, op welk moment dan ook, waar dan ook, wij hebben het allemaal druk. Het werk is druk, thuis is het druk, op de weg is het druk, de kinderen zijn druk. Druk, druk, druk!

Wat is dat toch? Het wordt zo vaak gebruikt als excuus. Maar uiteindelijk doen wij dit allemaal zelf. Wij zijn toch heer en meester over onze eigen agenda? Oeps, dat was niet genderneutraal. Wij zijn het toch zelf, die onze agenda bepalen. Wij hebben allemaal een etmaal tot onze beschikking. De tijd gaat voor iedereen even snel en wij hebben allemaal een zevendaagse week. Wij maken onszelf druk. Omdat wij zoveel willen en omdat wij denken, dat wij zoveel moeten. Uiteraard, er zijn verplichtingen in ons dagelijks bestaan en er zijn bepalende factoren van invloed op ons dagelijks denken en doen. Maar druk is geen excuus meer. Er wordt al decennia lang steeds meer van ons verwacht. Wij zijn echter vergeten af en toe eens aan onszelf te denken. Dus, leg jezelf wat minder druk op.

Ik ben gewoon lekker druk. Ik houd wel van die onverwachte zaken, die mijn werk met zich meebrengen. Dan ben ik op mijn best. Er wordt een beroep gedaan op mijn improvisatie- en organisatievermogen. Kwestie van ontvangen, analyseren en presteren. Druk wordt vaak ervaren als een iets ongelegen, als iets negatiefs. Maar onder druk ontstaan vaak de meest creatieve ideeën. Laat je niet onderdrukken, of onder druk zetten. Gebruik die pressie als kracht voor jouw presteren. Je zult versteld staan wanneer je druk omzet tot iets constructiefs en het je in je kracht zet.

DRUK = Dagelijks Resultaat Uit Kracht

Gebruik je talenten, gebruik je kracht om jezelf in die positieve modus te zetten. Bespreek waar je tegen aanloopt. Geef een keer een gemotiveerd ‘nee’. Neem de controle weer over je leven en laat je niet opjutten door de zelf opgelegde ‘verplichtingen’ van je bestaan. Doseren is mijn devies. Het zijn jouw keuzes, jouw daden. Het is en blijft jouw leven. Niemand heeft zichzelf gemaakt. Veel zat al in ons DNA opgeslagen voordat wij ons eerste levenslicht zagen en niet iedereen heeft dezelfde kansen gekregen. Maar wie je ook bent, wat je ook doet, maak je niet druk, maar maak er wat van! Dan krijgt die vraag: “Hoe is ’t?” ineens een andere dimensie wanneer het antwoord is: “Dynamisch!”

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.