Gifkikkeren

Vandaag, precies 57 jaren geleden kwam ik om 15:32 uur op de wereld. Navelstreng om de hals en met één oog open. Symboliserend mijn karakter: knipogend naar de wereld. Van nature ben ik een rustig persoon. Ik ben bedachtzaam, laat een ieder in zijn waarde en leef evenwichtig de mij gegeven dagen door. Dit heeft tot gevolg dat ik zelden gifkikker. Voor deze column heb ik het zelfstandig naamwoord gepromoveerd tot werkwoord. Dit heeft als voordeel dat ik mijzelf permissie heb gegeven om even ‘los’ te gaan en de gifkikker in mij de ruimte geef.

De Statenverkiezingen staan voor de deur en prompt worden wij weer ‘getrakteerd’ op tenenkrommende debatten op de publieke omroep. Politici lullen maar wat, de verkiezingsretoriek en het herhalen van zetten is doodvervelend. Het brengt mij niet in de stemming.

Huiseigenaren dienen vanaf heden formeel aan te tonen hoeveel energie hun huis opslurpt. Onlangs kreeg ik op mijn werk zeven enveloppen, gericht aan de erven van … Daarin de voorlopig vastgestelde energielabel van het (verpleeg)huis waarin overleden vader, moeder of andere relatie leefden. Allen woonden op exact hetzelfde adres, gebruikten dezelfde ketel en verwarmden net zo veel. Echter het label kreeg dus zeven verschillende uitkomsten. Hoe zorgvuldig gaat het ministerie hiermee om?

De wereld staat in brand en gisteren op onze nationale publieke omroep is het nieuws: de onbekendheid van de burger rondom de waterschap verkiezingen (tismewat … ), een hulpactie voor een Engelse danser met obesitas en een gesignaleerde wolf binnen onze landsgrenzen. Als dat primetime nieuws en onze zorgen zijn …

Elkaar imiterende televisiezenders, plucheplakkers, die ons naaien met gemeenschapsgeld, vallende schaatsers, achterlijke accijnzen, gaswinnende gevaren en stakende studenten.

Zondagsrijders, bumperklevers, linksplakkers, foutparkeerders, middelvingers en onwerkbare informatie. Ik gruwel daarvan. Analisten, betweters en deskundigen, die op uitnodiging het altijd beter weten. Houd toch op!

PC’s, die zelf denken, falende apparatuur en smiley’s als onderwerp van discriminatie. Gezonde salades, superfood, een voorspelde zon, die niet schijnt. Kwakkelende winters, schijtende vogels en hondenstront. Houd mij tegen!

Hufterige hooligans, rare regeltjes,  betuttelende bestuurders, irritante interviews, zeurende zuurpruimen en storende sterreclame. Ik kan daar zo giftig om worden! Twitterende spammers, free Wi-Fi na inlog via Facebook, parkeermeters op het hele uur, kikkererwten, couscous, mentholsigaretten en rijstepap. Getverderrie!

Maar mijn hart is gelucht en ik heb voorkomen dat het een moordkuil werd. Nu verder genieten van mijn zinderende zonnige zondag.

Gifkikkeren, daar kikker je van op!

 

 

 

 

 

 

Vond je het leuk? Deel mijn content!
Pin Share

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.