Kerstgedachte 2018

Natuurlijk heb ik de neiging om – met ons verdeelde land – te gaan schrijven over polarisering, positiviteit, of saamhorigheid. Dat doe ik toch maar niet. Om de eenvoudige reden dat ik mensen hun vrijheid van gedachten, gevoelens en uittingen gun. Natuurlijk ben ik het er niet altijd mee eens, maar ik onderdruk de neiging om te reageren. Ik heb geen zin om zinloze energie te verspillen. Een wereld zonder oorlog is toch ondenkbaar. Er zullen altijd machtswellustelingen zijn, die omwille van wat dan ook anderen willen en zullen blijven onderdrukken. Laat mij ook maar lekker mijn gang gaan in mijn eigen wereld, die ik vul met mijn eigen overpeinzingen en gevoelens. Daarbij vul ik mijn leven met mensen, die ik lief heb en heb ik oog voor die mensen aan wie ik oprechte aandacht kan geven.

Kerstmis is wat mij betreft een commercieel opgefokt feest, waarbij je ook kerstkaarten ontvangt van mensen, waarmee je het hele jaar geen contact hebt gehad. Gezellig eten, doe ik niet enkel met de feestdagen. Ik wens iedereen altijd alle goeds toe en mijn familie en vrienden weten dát! Dat hoef ik nooit te te bevestigen. Dus ook dit jaar geen kerstkaarten van ons. Wij schenken het geld dat wij daaraan uitgeven aan een goed doel. Dit jaar gaat onze donatie naar het Leger des Heils, omdat die soldaten ‘strijden’ met oprechte aandacht voor de minderbedeelden.

2018 was voor mij een jaar vol festiviteiten en positiviteit. Ik ben een gelukkig mens, die met heel veel heeft geboft. Deels dwing ik dat zelf af, door gewoon te zijn wie ik ben en deels is het lot mij goed gezind. Ik leef mijn leven en geniet van al het moois dat er op mijn pad komt. Mooie mensen, prachtige muziek, fantastische verhalen. Onze natuur en inspirerende ontmoetingen. Ik treed de wereld open en vol vertrouwen tegemoet.

In deze donkere dagen steken wij regelmatig een kaars aan. Rondom licht zijn er veel gezegdes en spreuken ontstaan. Eentje wil ik jullie meegeven. Het is een oud Chinees gezegde: Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.

Ik dank jullie hartelijk voor het feit dat jullie mijn gedachtenspinsels lezen en wens jullie een fantastisch, maar vooral gezond 2019 toe!

Hiltje

Mooie gedachtes Paul en niet alleen in december maar alle maanden van het jaar.
Het beste uit het leven halen en negatieve ergernissen vermijden.
Ik wens jou en je dierbaren een gelukkig maar vooral gezond 2019 toe en hoop jouw spinsels nog lang te mogen lezen.
Warme groet

Ruby

Lieve Paul, wederom zo’n gegeven& waarheid, uit het hart gesproken, door jou zoals je bent& in wie ik de gelijkgestemdheid herken. Mooie voortzetting van dagen vol liefde met jou lieven & mooie vervolg reis in de kracht van jou geest. ChinChin vr jou & Shirley. Warm groet Ruby

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.