Tegenslag

Het zit mij even niet mee.

Elk mens herkent dat wel. Soms lopen zaken even anders dan dat je gedacht of gehoopt had. Ik had al geschreven over het verlies van mijn goede vriend Wil en daarbij kan ik het verlies van mijn baan optellen. Vannacht werd ik wakker met hevige krampen en werd heel naar en duizelig. In de badkamer leek het alsof ik van mijn stokje ging, maar ik verloor enkel mijn evenwicht en niet het bewustzijn. Tijdens het vallen kwam mijn linker ringvinger klem te zitten tussen de douchewand. Een kwartier op het toilet gezeten, veel koud water en de steun van de wastafel en mijn echtgenote in het bijzonder. Krampachtige ontlasting, één kokhals en een kop als een dweil. Gelukkig kon ik de slaap snel hervatten en werd vanmorgen om 06:30 uur wakker. Tel daarbij op een ‘writersblock’, de godganse dag regen, een vaatwasser met kuren en de diefstal van een spiegelkap van onze auto.

Geen Oranje tijdens het EK + tot op heden matige wedstrijden; heel veel – en helaas ook soms terecht – gezeik over racisme & discriminatie; een zoekende EU; Brexit en een zomer, die maar niet wil vlotten.

Het zit dus even niet mee.

Maar mijn familie, vrienden en volgers op Twitter kennen mij inmiddels een beetje. Ik laat mij niet zo snel uit het veld slaan. Een en al positivo! Ook al zit het even niet mee, mij krijg je er niet zo snel onder. Dus kroop ik vanmiddag achter mijn schrijftafel om dit ‘ leed’  met mijn lezers te delen. Schrijven blijft voor mij een goede therapie, zoals in Gifkikkeren.

En gelukkig is er ook veel om positief over te zijn. Een half vol glas is sowieso veel fijner dan een leeg en ieder nipje is voldoende om de accu een stimulans te geven. Dankzij onze nieuwe oven ben ik weer aan het bakken geslagen. Mijn laatste kunststukje hierin was een sinaasappel/kokos-cake en de eerstvolgende wordt een oer Hollandse appeltaart. Ik ben uitgenodigd om a.s. maandag het verbouwde woonzorgcentrum te komen bewonderen waar ik tot begin dit jaar heb (aan mee) gewerkt. Leuk om alle oud-collega’s en de bewoners weer te zien en te spreken. En bovenal werd ik, ondanks mijn uitloting, toch door de organisator van deze loting van geschilderde kunst getrakteerd op een troostprijs. Ik kijk reikhalzend uit naar de creatieve uitspatting van @ranjarietje.

Ik ben gezond, een vakantie is geboekt en ik word omringt door heel veel lieve mensen. Dus ondanks het feit dat het even tegenzit gaat het eigenlijk heel erg goed. Ik ben dankbaar, dat ik zo in elkaar steek. Het maakt het allemaal veel gemakkelijker en vertrouwen in jezelf en uitgaan van je eigen kracht is een ware deugd. Om vrij J.F. Kennedy te citeren: vraag niet een ander wat hij voor je kan betekenen, maar beteken iets voor jezelf. Het heeft geen zin te sikkeneuren. Het kost onnodige energie, die je veel beter in je eigen ik of in een ander kan investeren. Tegenslagen zullen er altijd zijn, daartegen is geen kruid gewassen, maar kijk vooral naar wat je hebt en je zult zien dat het leven er veel zonniger uit zal zien.

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.