Trots

Het is een half jaar stilletjes geweest op mijn site. Het tegendeel was het echter in mijn dagelijks bestaan. En ik vermoed, dat het daardoor er gewoon niet van kwam om dingen aan het papier toe te vertrouwen. In maart van dit jaar heb ik een nieuwe baan gevonden als beleidsmedewerker bij een woningstichting. Dit brengt veel schrijfwerk met zich mee; ook dát zal wellicht op enige wijze van invloed zijn geweest op het ‘writers block’ .

Trots ben ik er op, dat het mij gelukt is om, op 63-jarige leeftijd, een nieuwe betrekking te vinden. Nieuwe kansen krijgen, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe kennis tot mij te kunnen nemen. Trots zijn op jezelf vind ik een goede deugd. Dat zouden meer mensen moeten doen!

Trots ben ik op mijn vrouw, die met zoveel liefde voor mij, maar zeker ook voor haar directe en indirecte omgeving zorgt. Als jonge vrouw kwam zij bijna 30 jaar geleden uit Brazilië; leerde de taal, behaalde diploma’s, deed ervaring op en is nu alweer bijna 5 jaren ZZP in de thuiszorg.

Trots op mijn oudste zoon, die dit jaar gaat trouwen met de liefde van zijn leven. Het geluk spat van hen af en dat maakt een vader uiteraard super gelukkig. Trots op mijn andere zoon, die ondanks de ups en downs zich staande houdt en niet opgeeft. En trots op mijn dochter, die op eigen kracht, rust heeft gevonden en als een sprankelende jonge vrouw door het leven gaat.

Trots op mijn vrienden, die zo verschillend, maar mij allemaal zo lief zijn! Zonder hen zou mijn leven veel leger geweest zijn en het is altijd fijn om te weten, dat er mensen zijn, die om je geven, omdat jij bent wie je bent.

Beste lezer, trots zijn op iets of iemand geeft je een geweldig gevoel. De endorfine werkt verslavend en je voelt je herboren. Gun jezelf dat ook eens! Er is natuurlijk altijd wel iets dat anders of beter kan, maar je concentreren op wat je allemaal al hebt bereikt, of wat het leven je heeft gegeven maakt het verschil. Ieder mens heeft recht op geluk, maar jij bent degene die het leven van jezelf en van anderen kleurt. Kies je zwart, hemelblauw, of de regenboog?

Er is maar één woord, dat omschrijft hoe ik mij nu voel: Trots! En dat staat als een rots.

 

 

 

Vond je het leuk? Deel mijn content!
Pin Share

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.